Kącik architekta – Metro Station 20 Wniosek / biuro NC

Dzięki uprzejmości biura NC Projekt konkursowy Metro Station 20 ustanawia tożsamość jako rynkowa stacja uliczna łącząca działania naziemne ze świetlikami aż do poziomów peronu, jednocześnie umożliwiając skoncentrowaną gęstość i rozwój zorientowany na tranzyt.
W ten sposób natura różni się od.
Wieży w parku.
typologia.
Rozwój średniej gęstości pomiędzy Drużbą a Drużbą 2 łączy te dwie dzielnice.
Intencją projektu jest zakotwiczenie wejść do stacji w głównych miejscach ruchu pieszego.
na placu iw pobliżu parku rurociągów.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Przesyłki są utrzymywane zgodnie z propozycją.
Projekt sugeruje rozwój nowych ścieżek i pustych przestrzeni wewnątrz bloków wewnętrznych, które działają jak sieć w blokach.
Te wewnętrzne przestrzenie będą wykorzystywane jako małe zielone ogrody kieszonkowe, małe place i parking / serwis programu.
Wzdłuż bulwaru proponowane jest mieszane użytkowanie (sprzedaż detaliczna / komercyjna) na około 5 piętrach.
Mniejsze wewnętrzne ulice blokowe są wyłożone programem mieszkaniowym.
W parku gazowym proponowane są typologie mieszkaniowe z przybudówkami aktywującymi nową ścieżkę ogrodową.
Dzięki uprzejmości biura NC Garden Pipeline jest zorganizowany z ławkami i donicami, dzięki czemu rośnie przyroda.
Zrozumienie roślin nie będzie rosło w zakopanych rurach proponujemy serię sadzarek.
Wzór Hardscape wzmacnia ciągłość ścieżki krajobrazowej.
Ławki i donice są wzorzyste jak płatki róż pływające w ogrodzie.
Dzięki uprzejmości biura NC Na powierzchni pawilony świetlikowe aktywują ulicę poprzez wprowadzenie stoisk targowych.
Wzór kamienia na parterze rozciąga długość ulicy, aby wyznaczyć obszar stacji.
Na końcach dwa place definiują krawędzie; na południu jest pawilon drewniany, podczas gdy północna krawędź jest wytyczona przez ogród drzewny.
Ulica kontynuuje nad stacją, nie zakłócając przepływu ruchu; strefy opuszczania znajdują się po obu stronach ulicy.
Wejścia z powierzchni są wypychane po obu stronach ulicy.
Łączą się w dobrze zorganizowane lobby sprzedaży biletów, które jest zdefiniowane przez przezroczyste szklane panele.
Schody i schody ruchome łączą szereg świetlików łączących ziemię i niebo.
Dzięki uprzejmości biura NC Zastosowanie dobrze spreparowanego wylanego betonu; pozwala na różnorodność tekstur i wzmacnia efekt wpadającego światła pod ziemię.
Odlewany beton będzie uzupełnieniem obecnych paneli prefabrykowanych otaczających budynków mieszkalnych.
Cegła ujawnia się, gdy betonowe ściany odrywają się i łączą z niższymi poziomami platformy.
Struktura ceglana przypomina prążki geologiczne i zakopane ruiny, co z kolei nawiązuje do historii Sofii bez uciekania się do mimikry.
Ławki są strategicznie rozmieszczone, aby uchwycić mistyczne światło z rzeźbionych świetlików.
Świetliki od razu łączą Ziemię i niebo.
Plan strony
[patrz też: nowoczesne kaloryfery, grzejniki stelrad, projekt instalacji elektrycznej domu jednorodzinnego ]

Powiązane tematy z artykułem: grzejniki stelrad nowoczesne kaloryfery projekt instalacji elektrycznej domu jednorodzinnego