Kącik architekta – Obszar mieszkalny nr 5 bloku w innowacyjnym centrum „Skolkovo” / TOTEMENT | PAPIER

Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Zaprojektowany przez TOTEMENT | PAPIER, osiedle mieszkaniowe w bloku nr 5, w ramach District D2 (.
Science & Technology Park.).
Skolkovo.
Innowacyjne centrum, zajmuje specjalny obszar, ponieważ jest bramą do dzielnicy i głównym punktem projektowym od strony autostrady Skolkovskoye.
Opracowano koncepcję architektoniczną, która zostanie zaprezentowana podczas drugiej rundy konkursu.
Wzięli się na konto w pobliżu lokalizacji zatłoczonych obudów kół nr 2 i 4, zamykając koło po ich stronie.
Łuki budynków pozwoliły im rozszerzyć zasadniczo lekki front budynków i uzyskać niezbędny obszar do mieszkania.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Nasze pytania, czy możliwe jest zlokalizowanie tanich mieszkań wraz z najbardziej wygodnymi aranżacjami przestrzennymi, doprowadziły nas do wniosku, że maksymalna liczba budynków wynosi 3 z ich położeniem południka.
Nasza podstawowa koncepcja nie spełniała dwóch wymagań: niewystarczającej długości budynków znajdujących się w kole i utworzenia dwóch identycznych tuneli przez stocznie.
Nasz podstawowy model trzech równoległych budynków został przekształcony w bardziej skomplikowany z elementami w kształcie litery Z i w kształcie litery V , którym osie współdziałały z układem współrzędnych Parku Naukowo-Technologicznego.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Budynki uformowały się nieregularnie.
przestrzeń dużych i małych kwadratów z oknami mieszkań, położonych naprzeciwko siebie w maksymalnej odległości i obracanych w celu uniknięcia bezpośredniego oglądania.
Konstrukcja fasady utworzona przez grupy okien o małych rozmiarach, zmienia skalę i wizualnie zwiększa odległość między budynkami.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Po wykonaniu obliczeń terenów zajmowanych przez media (windy, klatki schodowe, przejścia) i uwzględniając drogę, która przecina centrum obiektu, postanowiliśmy połączyć każdą funkcję z osobną pojemnością: apartamenty, przejścia pionowe, przejścia poziome.
Takie podejście pozwoliło nam zapewnić tylko.
Konieczny.
użyteczności publicznej, nie wydając użytecznych odstępów i dodatkowych metrów elewacji, aby tworzyć hole, klatki schodowe i bloki wind, które znajdują się po obu stronach drogi i są duplikowane w każdym budynku naprzeciwko siebie.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Kojarzyliśmy pierwsze piętro z Ziemią i dekorowaliśmy jego elementy strukturalne w drewnie drewnianymi okiennicami.
Cztery najwyższe kondygnacje są wykonane w białej kolorystyce i są mniej materiałowe i nadają elewacji lekkości.
Funkcjonalne elementy różnych form (wieże schodowe i przejścia łączące je z obszarami mieszkalnymi, poziome elementy namiotu parkingowego i placu) dają szansę odświeżenia wnętrza bloku, bez wymyślonej dekoracji.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Specjalny i wyjątkowy element bloku mieszkalnego, który zjednoczył budynki.
to.
tańczące okna.
która, w zależności od strony i odległości od obserwatora, może wyglądać jak rysunek dziecka.
wzór przypominający kwiaty, zwrócony w różne kierunki, lub pojawia się wyraźna siatka odzwierciedlająca wewnętrzną strukturę budynku.
I staje się jasne, że nie ma żadnych zwiniętych elementów na tym rysunku.
Masa budynków znajduje się po drugiej stronie drogi, tworząc trzy łuki.
Mieszkania w domach bloku nr 5 są wykonane jako studia i jedno-, dwu- i trzypokojowe mieszkania.
W rzeczywistości jest to kampus uniwersytecki dla studentów.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIERY Pierwsze piętra mają apartamenty typu studio i apartamenty jednopokojowe z osobnymi wejściami, zapleczem magazynowym i pomieszczeniami do przechowywania wózków dziecięcych.
Od 2 do 5 piętra są dwupoziomowe, przeważnie trzypokojowe mieszkania, w których pomieszczenia i pomieszczenia użyteczności publicznej są pogrupowane piętrami bloków mieszkalnych reprezentujących pojedynczą przestrzeń.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Zachodnia część strony została połączona z placem rozłożonym po drugiej stronie ulicy z wbudowanym budynkiem centrum fitness.
Na pierwszym piętrze znajduje się częściowo zakopany basen, a drugie piętro z salą taneczną i kwadratem stanowią jedną całość.
Ludzie, którzy przyjeżdżają, aby uprawiać sporty, mają możliwość spaceru po dachu i kąpieli powietrznych lub poparzenia słonecznego.
Plac przed salą taneczną pozwala na organizację specjalnych wydarzeń na wolnym powietrzu, zapewniając jednocześnie obsługę zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych przestrzeni.
Dzięki uprzejmości TOTEMENT PAPIER Projekt został opracowany z uwzględnieniem trudnych wymagań budżetowych i opiera się na wykorzystaniu tych samych elementów (typowych dla tego projektu).
Ramy żelbetowe żelbetowe składają się ze ścian wewnętrznych z krokiem wynoszącym 9 i 7,8 m, odlane w miejscu elementy ścian zewnętrznych w płaskich obszarach klatek schodowych, w części centralnej.
z podłużnymi częściami ścian.
System fasadowy.
trójwarstwowa ściana pa
[patrz też: giętarka do profili, hologramy els, donepezil ]

Powiązane tematy z artykułem: donepezil giętarka do profili hologramy els