Kącik architekta – Siedziba Green Climate Fund / LAVA

MIR Niedawno Republika Federalna Niemiec wybrała Laboratorium Wizjonerskie (LAVA) jako projektantów, którzy zdecydowali się zorganizować Sekretariat Zielonego Funduszu Klimatycznego w Bonn w Niemczech.
Dzięki wzornictwu inspirowanemu piękną scenerią doliny Renu i krzywoliniowym kształtom, świetlistym studiom przyrody, ogrodom na dachu i dużym, zapadniętym tarasom restauracji, trzypoziomowa struktura będzie zgodna z najnowszymi normami dotyczącymi energii i ekologii budynków.
najwyższe wymagania pod względem zrównoważonego rozwoju (niemiecki złoty certyfikat), ekologii i efektywności energetycznej (zero energii netto).
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Projekt LAVA dla siedziby GCF to.
Projekt modelu ekologicznego.
i demonstruje ich motto: zielony to nowa czarna .
Wizja międzynarodowej ochrony klimatu zostanie zrealizowana w samym projekcie budowlanym, z innowacyjnymi rozwiązaniami, takimi jak: główne wejście -.
MIR – Fasady są wyartykułowane zgodnie z orientacją na budynek – Powierzchnie integrują różne sposoby wytwarzania energii regeneracyjnej – Fotowoltaika i bioreaktory demonstrują zastosowanie najnowszych technologii – Budynek reaguje na miejsce, aby zmaksymalizować wrażenia z jego naturalnych właściwości.
być poproszonym przez niemiecki rząd o poparcie swojej oferty dla GCF za pomocą najnowocześniejszej propozycji odzwierciedlającej jej podstawowe wartości.
powiedział dyrektor LAVA Tobias Wallisser.
Dyrektor LAVA Alexander Rieck dodał: LAVA ściśle współpracowała z zaawansowanymi ośrodkami badawczymi i ekspertami światowej sławy Fraunhofer IAO w celu generowania inteligentnych systemów, materiałów i skór, które reagują na wpływy zewnętrzne, takie jak ciśnienie powietrza, temperatura, wilgotność, promieniowanie słoneczne i skażenie..
atrium przy głównym wejściu -.
MIR Od czasu zwycięstwa w międzynarodowym konkursie na zaprojektowanie centrum pierwszego na świecie miasta ekologicznego, Masdar, w 2009 roku nasze projekty skupiły się na połączeniu cyfrowego przepływu pracy, zasad natury i najnowszych cyfrowych technologii wytwarzania w celu osiągnięcia WIĘCEJ Z MNIEJ: więcej (architektura) z mniejszą (materiał / energia / czas / koszt) ,.
dodał Chris Bosse, dyrektor LAVA.
Opisany jako atrakcyjny architektonicznie.
i.
przyjazne dla środowiska, z funkcjonalnymi przestrzeniami, które zwiększają wydajność pracy.
Celowa siedziba GCF zapewni idealne warunki pracy dla około 300 urzędników Green Climate Fund, na powierzchni 13 000 m2.
biblioteka -.
Biura MIR z najnowocześniejszą technologią biurową, obszarami logistyki z kontrolą bezpieczeństwa i strefą odbioru gości, aula, sala konferencyjna, stołówka / kafeteria i podziemny parking tworzą optymalne warunki pracy.
.
MIR Proponowany budynek ma doskonałe połączenia komunikacyjne, znajduje się w odległości krótkiego spaceru od kilku federalnych ministerstw, w tym Federalnego Ministerstwa Środowiska, Ochrony Przyrody i Bezpieczeństwa Nuklearnego oraz Federalnego Ministerstwa Współpracy Gospodarczej i Rozwoju.
projekt strony Architekci: LAVA (Laboratorium Wizjonerskiej Architektury) Lokalizacja: Bonn, Niemcy Zespół projektowy: LAVA.
Tobias Wallisser, Alexander Rieck, Chris Bosse; Stephan Markus Albrecht, Marvin Bratke, Stefanie Pesel, Christian Tschersich Główny doradca: Fraunhofer IAO Doradca budowlany: Fraunhofer Allianz Bau Fotobioreaktor-Fasada / Mikroalga Rolnik Doradca: Fraunhofer IGB Klient: Rząd Federalny Niemiec Rozmiar: 13 000 m kw Status: Wykonalność Badanie 2012
[hasła pokrewne: domowe stacje uzdatniania wody, wiata drewniana projekt, rozbiórka budynku gospodarczego ]

Powiązane tematy z artykułem: domowe stacje uzdatniania wody rozbiórka budynku gospodarczego wiata drewniana projekt